Onze visie

Kwaliteit

Simons Halal Food levert kwalitatief hoogwaardige halal vleeswaren. We controleren de geproduceerde halal producten dagelijks op onder andere smaak, bite en geur. Ook controleren wij onze productieprocessen altijd aan de hand van de halal regels. Om de kwaliteit van onze halal vleeswaren verder te waarborgen, hanteren we strikte hygiëneregels en staat voedselveiligheid van onze halal vleesproducten op de eerste plaats. Niet alleen tijdens het productieproces, maar ook tijdens het wereldwijde transport van onze producten. Zo vinden bij al onze transporten buiten Europa veterinaire controles plaats van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. We werken met gecertificeerde vervoerders.

Duurzaamheid

Vanuit de Islam is er veel aandacht voor duurzaamheid. Daarom vinden we het belangrijk om op een respectvolle manier om te gaan met het milieu en de natuur. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema binnen Simons. Zo maken we bij de samenstelling van ons verpakkingsmateriaal en het wereldwijde transport van onze halalvleeswaren verantwoorde keuzes.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn en de Islam gaan hand in hand. In de Koran staat namelijk dat Allah het dierenwelzijn aan de mens heeft toevertrouwd en dat de mens daarom goed met dieren om moet gaan. Ook Simons Halal Food heeft oog voor het welzijn van dieren. Wij werken alleen samen met leveranciers die onder strikt toezicht staan van wereldwijd erkende en gerenommeerde halal controle-instanties. Zij controleren of onze leveranciers handelen volgens de islamitische richtlijnen, onder andere op het gebied van dierenwelzijn en halal slachting.

Service

Simons Halal Food is een echt familiebedrijf, dat kwaliteit, service en persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan. We staan zowel digitaal als telefonisch altijd klaar voor onze klanten. Uiteraard is het ook mogelijk om een persoonlijke afspraak te plannen voor een advies op maat. De meeste halal producten kunnen we heel snel leveren. Dat geldt zowel voor de merken Souk Orient, Kümes en Hayat als voor de private labels. Niet voor niets heeft Simons wereldwijd een grote en trouwe klantenkring opgebouwd die voorzien wordt van kwalitatief hoogwaardige halal vleeswaren. Wilt u meer weten over onze producten of onze werkwijze, neem dan contact met ons op.