Halal

Wat is halal?

Volgens de Islam mogen moslims alleen halal voedsel eten. Het woord halal betekent in het Arabisch letterlijk: toegestaan, rechtmatig en rein. Halal is een voedingsleer met duidelijke religieuze voorschriften. De islamitische richtlijnen zijn gebaseerd op de Koran (het heilige boek van de moslims), de soenna (de traditie en levenswijze van de profeet Mohammed) en de islamitische rechtspraak van erkende geleerden. Volgens de islamitische zienswijze is alles wat halal is, goed voor mens, dier, milieu en maatschappij.

Halalvlees

Of voedsel halal is, wordt bepaald door de oorsprong, de manier van slachten en de bereidingswijze. Halalvlees is vlees van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften ritueel zijn geslacht. Zo moeten dieren tijdens de halal slachting richting Mekka staan en spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahoe Akbar uit (in naam van God, God is de grootste). Reine dieren zijn koeien, runderen, kalveren, schapen, geiten en pluimvee. Ook vis is halal.

Halal controle

Om de kwaliteit van onze halal producten te waarborgen, worden wij en onze leveranciers continu gecontroleerd en gecertificeerd door erkende en islamitische halal organisaties. Zij toetsen of onze vleeswaren volgens de geldende halal richtlijnen zijn geproduceerd. Organisaties die onze organisatie en producten controleren, zijn:

  • Halal Quality Control
  • Halal Europe

   

Halal certificering

Simons Halal Food is in het bezit van alle geldende halal certificaten, inclusief de islamitische autoriteit (Jakim standard) in Maleisië.